4shared

Johannes Berg Rasmussen

Johannes Berg Rasmussen 2017-01-24T02:18:55+00:00

SPOKESPERSON

RACE ACROSS AMERICA

Ekstreme udfordringer kræver naturlig omtanke!

Mit navn er Johannes og jeg har siden 2010 haft ét mål; Race Across America (RAAM) i 2014 – et cykelløb på 5000 km på tværs af USA. Løbet køres som en lang enkeltstart, der maksimalt må tilbagelægges på 12 dage og er med sine ekstreme forhold kendt af mange for at være verdens hårdeste sportsbegivenhed.
Tilbage i 2012, efter jeg havde kvalificeret mig til RAAM, ledte jeg efter et produkt, som jeg kunne bruge på de lange cykelture uden at stresse mit fordøjelsessystem unødig; noget jeg ved, at mange atleter er udfordret ved.

Jeg læste i et magasin om RAW Snacks, der med sine økologiske ingredienser og geniale energisammensætning, straks blev prøvet af. Produktet virkede med det samme; ingen problemer med fordøjelsen og et stabilt blodsukker på de lange træningspas.

Siden jeg begyndte på ultracykling tilbage i 2010, har det været vigtigt for mig, at mine samarbejdspartnere har samme vision og tilgang til udfordringer, som jeg selv har. RAW Snacks vision og idé om at skabe noget unikt ud fra noget naturligt og råt, går perfekt i spænd med min egen forestilling om, hvordan sportslige udfordringer skal anskues og tackles, således der på en naturlig måde skabes noget unikt.

Efter jeg indgik et samarbejde med RAW Snacks, har jeg haft fornøjelsen af at afprøve produkterne under næsten alle forhold: Varme (+30 grader), under deltagelse i ultracykelløbet Race Across Italy i 2013, i kulde, i vinterperioden på hometraineren i Danmark, og i våde forhold i foråret på de danske landeveje.

Under alle disse forhold bevarer produktet sin konsistens og smag, hvilket er af afgørende betydning for mit projekt, da jeg bliver præsenteret for alle disse forhold i USA.

Grundet de krav ultracyklingen stiller mig, er der ikke plads til at gå på kompromis ift. min kost. RAW Snacks barrerne er derfor altid med i lommen på cykelturene.

Helt specifikt indtager jeg to snackbar i timen på mine træningspas, som spænder fra 2-12 timer/tur. Jeg har erfaret, at dette, i en kombination med et måltid pr. 6 time er nok energi til at holde mig optimalt kørende.

Umiddelbart efter hver træningstur indtager jeg 1-2 RAW proteinbarer, som med sin perfekte balance mellem hurtige og langsomme kulhydrater i en kombination med en tilstrækkelig mængde naturligt protein optimerer min restitution. Ingen andre produkter har, for mig, kunnet matche dette.

RAW Snacks er skabt til udholdenhedssport!

Johannes Berg Rasmussen
Ultra cyklist / Team RAAM 2014

Træningslejr, Alsace marts 2013: I marts tager Johannes sammen med Haderslev cykelklub (HS6100) en uge til Alsace, hvor målsætningen er at tilbagelægge 1000 km på 6 dage i de smukke franske omgivelser.

Race Across Italy (RAI), 4. maj 2013 Som optakt til højdepunktet for 2013, Race Around Austria (RAA), deltager Johannes og crewet til maj i Race Across Italy, som er et løb på i alt 645km med ca. 5000 højdemeter, der skal tilbagelægges på maksimalt 38 timer. Løbet starter syd for Rom i en by kaldet Nettuno på Italiens vestkyst, hvor der køres på tværs af landet for at nå østkysten i en by, der hedder Pescara med det formål at køre samme vej tilbage igen. Undervejs skal der bestiges det samme antalt højdemetre, som gør sig gældende på en typisk dag i Race Across America. Hvor der i gennemsnit skal køres 500 km på en typisk dag under RAAM, skal der i dette løb tilbagelægges 145km mere, hvilket gør RAI til den perfekte optakt. Løbet har til formål at give crewet erfaring, idet løbet i sin korte form minder om RAA og RAAM, da rammerne for løbet er godkendt af det internationale ultracyklist forbund, UMCA, hvis regler i dette løb, tilnærmelsesvis er de samme, som gør sige gældende i både RAA og RAAM. Målet for dette løb er således udelukkende at give crewet og Johannes en større erfaring ift. de fremtidige målsætninger.

Bianchi Melfar 24 Hour Challenge, 1-2 juni 2013: Johannes har deltaget i dette event i 2011 og 2012. I 2011 kørte Johannes ca. 500 km på 18 timer, mens han i 2012 kvalificerede sig til RAAM ved at køre 654 km på 24 timer. Crewet vil ligesom i 2012 støtte Johannes og hjælpe ham til at nå målsætningen om at køre i top 3 ved at cykle 700 km på de 24 timer. Se: www.bianchi-melfar24.dk

Race 24 på Djursringen, d. 22 juni 2013: Johannes deltog i 2012 i samme løb og kørte det sammen med to andre som relay, hvor de tilsammen formåede at køre 821 km på 24 timer. I år er målsætningen at forbedre dette resultat ved at køre mere end de 821 km. Til Race 24 vil Johannes blandt andet være på hold med Jesper, som er crewchef på TEAM RAAM 2014. Se: www.race24.dk – TEAM Billesbølle

Verdensrekord, juli 2013: Johannes vil med turen blive den første dansker, der krydser landet to gange på ruten: Grænsen-Skagen-Grænsen; en tur på omkring 780 km. Johannes kører turen i ét træk. For at der kan være tale om en officiel verdensrekord, skal der være to officials tilstede under afviklingen af løbet og eventet skal ligeledes godkendes af Ultra-Marathon Cycling Assosiation (UMCA). Undervejs vil crewet støtte Johannes ved at være tilstede i to følgebiler. Ligesom det var tilfældet med kvalifikationen i juni 2012, vil der være live-opdatering på projektets facebook side.. Der vil være mediedækning på dette event.

Race Around Austria, 2200 km, 14 august 2013: Kulminationen for 2013 kommer i august, hvor Johannes og resten af teamet tager en uge til Østrig for at køre Race Around Austria. Løbet er kendt som Europas udgave af Race Across America, da proceduren og løbets form minder utrolig meget om RAAM. Race Around Austria er 2200 km lang og byder på ca. 26.000 højde meter. Dette svarer til halvdelen af RAAM. For at vinde dette løb kræver det, at de 2200 km tilbagelægges på 4 dage. Se: www.racearoundaustria.at

Race Across America, juni 2014 Kulminationen for projektet kommer i juni 2014, når hele crewet tager til Oceanside, Californien, for at gennemføre RAAM. Målsætningen for turen har hele tiden været, at gennemføre under 10 dage. Læs mere om RAAM HER

Del siden..Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
css.php